top of page

Kendi Teknenizde Seyirle Öğrenme 

Sizin ve ekibinizin eğitiminin bulunduğu konumdan başlayarak, kendi teknenize uygun koşullara bağlı olarak bilgilerinizi ve tecrübelerinizi daha ileri götürmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparken sizin ihtiyaçlarınıza ve teknenizin özelliklerine göre hareket ediyoruz. Teknenizi daha iyi tanımanız ve denizde daha rahat hissetmeniz için yanınızda oluyoruz.

Durumunuz Bunlardan Birisi mi?

-Tekne sahibisiniz ama kendinizi henüz rahat hissetmiyorsunuz.

-Teknenizi yeni aldınız ve onunla tecrübe kazanacak kadar vaktiniz henüz olamadı.

-Yelkenciliğin hiç sonu gelmeyecek gibi görünen teknik inceliklerinde daha fazla bilgi edinmek istiyorsunuz.

-Yarışlara kendi teknenizle katılmayı arzuluyorsunuz.

-Uzun bir yelken seyahati için hazırlık yapmak istiyorsunuz.

Öğrenmek istediğiniz konulara ihtiyacınıza göre siz karar vereceksiniz. Sizin zamanınıza ve öğrenmek istdiğiniz konulara göre bir program çıkartacağız. Haftalık, haftasonu veya günlük programlar mümkündür.

  • Teknede yaşam nasıl bir şey?
    Yelkenli tekneler aslında denizlerin karavanları olarak nitelendirilebilir. İki kişilik üç adet kamara, bir mutfak, buzdolabı, tekneye göre bir, iki ya da her kabine özel duş-tuvalet ve genişçe bir salon mevcuttur. Teknelerin güvertesi rahat bir şekilde yelken yapılabilmesi için özel olarak tasarlanmıştır ve geniş bir kokpit-havuzluk bölümü vardır. İstenirse iki katılımcının açık havada uyumasına da imkan veren bu havuzluk bölümü teknede en çok beraber olunan ve vakit geçirilen alan olarak adlandırılabilir. İçinde her türlü temel konfor olduğu için kahvaltı-akşam yemekleri teknede hazırlanabilir. Ancak dilenirse üç öğün de yanaştığımız koylardaki tesislerde de yenebilir.
  • Teknedeki imkanlar nelerdir?
    Teknelerimizde altı kişinin konaklamasına imkan veren üç kamara, fırın dahil her türlü mutfak araç gereci, duş, tuvalet mevcuttur. Bir karavandan farksız olan bu konsept, evlerimizdeki imkanların daha minimal ölçütlerdeki çözümlerini içerdiği için aslında uyum göstermek düşünülenden daha kolaydır. 220 Volt elektrik imkanları ancak karadan sağlanabildiği için telefon veya bilgisayarları şarj etmek ancak bir iskeleden elektrik bağlantısı alındıktan sonra mümkün olabilmektedir. Ancak 12 Voltluk küçük çakmak şarjlarıyla bu ihtiyacı her an karşılamak mümkündür. Rotalarımız zaman zaman telefon şebekelerinin kapsama alanlarının dışında kaldığından iletişimde kesintiler olabilir.
  • Yanımda neler getirmeliyim?
    Yelkenliyle denize açılmadan önce alıştığınız gibi bir denizi tatiline giderken hazırladığınız çantaya ek olarak unutmamanız gerekenler aşağıdakiler olacaktır: - Güneş Kremi - Kişisel İlaçlarınız - Bir Çift Yelken Eldiveni - Kaymaz Kauçuk Tabanlı Altı Açık Renkli Tekne Ayakkabısı - Şapka - Güneş Gözlüğü ve Arkadan Bağlamak için Bant - Güneşten Korunmak için Uzun Kollu Tişört ve İnce Bir Spor Pantolon - Yağmurluk ve Rüzgarlık (Özellikle Bahar ve Kış Ayları için) - Terlik ve Rahat Bir Spor Ayakkabı - Uyku Tulumu (Sadece Kış Mevsimi için)
  • Teknede ne gibi emniyet önlemleri mevcut?
    -Her katılımcının boyuna ve kilosuna uygun olarak tura katılımcı sayısı kadar can yeleklerimiz, -Dileyen katılımcılarımız için çocuklara yönelik bir önlem olarak tekne etrafına gerilen filemiz, -İlkyardım kitabımız ve çantamız, -Acil durumda haberleşebilmek için el telsizimiz, işaret fişeklerimiz, -Teknedeki kişi sayısını kapsayacak kadar büyüklükte can salımız mevcuttur.
  • Kurslarda konaklama düzeni nasıl oluyor?
    Teknelerimizde altı kişi kamaralarda, bir veya iki kişi de salonda yatabileceği için kurslarda altı katılımcı, tatil ve gezilerde ise yedi veya sekiz kişi teknede rahatlıkla konaklayabilmektedir. Tatil ve gezi yolculuklarında misafirlerimiz diledikleri düzende yatabilirler. Kurslarda herkese bir yatak sağlıyoruz ancak kabin paylaşmak istemeyen öğrencilerimiz fazladan ücret karşılığında kabin kapatabilirler. Günübirlik Marmaris çıkışlı ve dönüşlü eğitimlerde dileyen misafirlerimizin pansiyon veya otelde konaklamaları için yönlendirmede bulunabiliriz.
  • Tatil ve kurslarda nerede yemek yiyebiliriz?
    Katılımcılarımız isterlerse teknede, isterlerse gün sonunda bağlanacağımız bir iskelenin restoranında yemeklerini yiyebilirler. İlk gün brifinginde bu konuyla ilgili ortak bir karar veya görüş belirtilirse tekneye yapılacak alışverişler de buna göre şekillenebilir. Tercihler kişiseldir, isteyen teknedeki ekipmanları kullanarak istedikleri yemekleri hazırlayabilir, isteyenler restoranda yemek yiyebilir. Genelde seyirde olduğumuz için öğle yemeklerinde genellikle önceden alınmış gözleme ya da sandviç gibi teknede çabuk hazırlanabilen doyurucu yemekleri tercih ediyoruz.
  • Çocuklarımızla yelken tatiline gelebilir miyiz?
    Tabii ki! Hatta çocuklarınızla gelmenizi çok isteriz. Çünkü onların genç yaşlarında yaşayacakları bu eşsiz tecrübe ileride onlara eşi benzeri olmayan özellikler katacaktır. Tatillerde ve gezilerde küçük çocuklarınıza yönelik tekne etrafına file çekebiliyoruz. Ayrıca küçük boyda can yeleklerimiz de mevcut. Öğrenme programlarında diğer kursiyerlerimizin de eğitim için teknede bulunduğunu unutmadan çocuğunuzun eğitimlere katılabilecek kapasitede olup olmadığı sizin insiyatifinizdedir. Hem fiziksel hem de bilişsel gelişim düzeyine istinaden 12 yaşından küçük çocukların zorlanabilecekleri akılda tutulmalıdır.
  • Daha önce hiç deniz tecrübem olmadı, yine de yelken yapabilir miyim?"
    Tabii ki! Belki de bu deneyim sizin denizle tanışmanıza veya barışmanıza vesile olacak. Temelden başlayarak size yelkeni sevdirmek için elimizden geleni yapmak isteriz.
  • TUYEP Programı nedir? TUYEP Sertifikalarını almak zorunda mıyım?
    Türkiye Ulusal Yelken Eğitim Programı'nın kısaltması olan TUYEP, Türkiye'de yelken ve sörf ile ilgilenenlerin katılabileceği bir eğitim programıdır. Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ve Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) işbirliğiyle hazırlanan bu eğitim müfredatı çerçevesinde başlangıç seviyesinden eğitmen seviyesine kadarki eğitim süreçleri tanımlanmıştır. Uluslararası geçerliliğe sahip TUYEP sertifikaları ile yelken ve denizle tanışmanın ötesinde teknede sorumluluk almanın da ne demek olduğunu daha iyi analiz edebilecek hale geleceksiniz. Bazı charter şirketleri tekne kiralamalarında Amatör Denizci Belgesi'nin yanında TUYEP sertifikalarını da talep edebilmektedir. Dolayısıyla ileride kendi ekibinizle geziler planlıyorsanız TUYEP sertifikalarını almak sizin avantajınıza olacaktır.
  • Deniz tutmasına karşı neler yapabilirim?
    Deniz tutması nadiren de olsa herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Denge merkezlerimizin sürekli değişmesinin vücut tarafından tolere edilememesinden kaynaklanan deniz tutması şikayetini eğer daha önceki bir tekne deneyiminde yaşadıysanız tekneye çıkmadan önce hafif beslenmekte, yağlı yiyeceklerden ve alkollü içeceklerden uzak durmakta her zaman fayda vardır. Ayrıca çeşitli gıda tabletleri ve zencefil alımıyla da bu duruma karşı önceden hazırlanılabilir. Zamanla vücut kendini deniz tutmasına karşı alıştıracaktır ancak eğer seyir esnasında bu şikayet başlıyorsa misafirimizin temiz havada ufku görebilecek bir pozisyonda durması belirtilerin çoğalmasını engelleyecektir.
  • Yan masraflar nelerdir, yanımızda ne kadar para getirmemiz gerekir?"
    En önemli masraf kalemi teknedeki yiyecek ve içeceklerdir. Bir haftalık kurs veya gezi sırasında teknede mi yoksa restonda mı yemek yemek istediğinize göre şekillenebilecek bu miktar için bu masraf kalemi herkese göre değişkenlik gösterebilmektedir. Kurs ve gezi sayfalarımızda belirtilen diğer masraflar da gezilere göre değişkenlik gösterebildiğinden ilgilenilen programla ilgili detaylara göz gezdirebilirsiniz. Bütün programlarda kaptanınız ve eğer varsa rehberiniz yemeklerde sizin misafiriniz olacaklardır.
  • Marmaris'e nasıl ulaşabiliriz? Marinaya ulaşımda yardımcı oluyor musunuz?
    Marmaris'e en yakın havalimanı Dalaman'dadır. Yurtiçinde İstanbul ve Ankara'dan, yurtdışından ise pek çok noktadan direkt uçuş bulunmaktadır. Havalimanından Marmaris'e Havaş ve Muttaş otobüsleri uçuş saatlerine göre yolcu taşımaktadır. Marmaris otogardan sizi aracımızla alıp marinaya ulaşımınızı sağlayabiliriz. Ancak dilerseniz ücret karşılığında sizin için havalimanından transfer de ayarlayabiliriz.
  • Bir haftalık yerine birkaç günlük gezi yapmak istiyoruz, ne yapabiliriz?"
    Tekne kiralamalarında yıllık programlar haftalık olarak düzenlenip olası çakışmaların önüne geçilmesi sağlanmıştır. Ancak düşündüğünüz tarihler ve güzergahlar için bizimle iletişime geçerseniz teknelerdeki mevcut rezervasyonlar çerçevesinde size yardımcı olmak için elimizden geleni yapmak isteriz.
  • Rezervasyon yaptırmak istiyorum, ne yapmalıyım?"
    Rezervasyon için bizimle iletişime geçmeniz yeterli. İletişimsayfasındaki formu doldurabilir veya telefon numaramızdan ya da e-posta adresiminizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
  • Teknede sigortalı mıyız?
    Tekneler ve içinde yolculuk eden katılımcılarımız sigorta kapsamındadır.
bottom of page